Over ons

Méér bereiken met dezelfde energie en middelen

Claudia’s hart ligt bij onderzoek, dat wordt al snel duidelijk. ‘Onderzoeken is leuk, omdat je ongeremd nieuwsgierig kunt zijn, vragen mag stellen en dingen mag ontdekken. En bovendien helpen we daarmee organisaties en overheden hun doelen beter te bereiken. Zo bereiken ze meer met dezelfde energie en middelen.’ Haar werkwijze is daarbij heel persoonlijk; ieder onderzoek vraagt tenslotte om maatwerk. Samen met de klant formuleert ze doelen, die ze vervolgens ook realiseert. Daarbij is ze volkomen transparant en deelt ze graag haar kennis en ervaring met anderen.

Ga jij je doelen bereiken dit jaar? Claudia de Graauw kan het je met zekerheid vertellen. Als geen ander weet zij door middel van effectmetingen, evaluaties en monitoring objectief in kaart te brengen wat projecten, programma’s en beleidslijnen daadwerkelijk opleveren of op gaan leveren. Na een gedegen, passend onderzoek krijg je alle relevante informatie overzichtelijk en praktisch aangeboden. Zo heb jij een handzaam document waarmee je daadwerkelijk stappen kunt zetten naar de toekomst.


Doelgericht, praktisch en efficiënt


Claudia heeft effectmetingen uitgevoerd binnen de meest uiteenlopende sectoren. Zo heeft ze veel praktijkervaring met verschillende onderzoeksmethoden, kreeg ze inzicht in doelbereik en ontwikkelde ze een brede visie. Hierdoor kan ze actief meedenken met haar klanten en gerichte oplossingsrichtingen aandragen. Claudia kiest daarbij altijd voor de praktische insteek: je moet wel écht wat kunnen met de onderzoeksresultaten. Door die concrete en uiterst efficiënte aanpak, blijft het bovendien heel betaalbaar om Claudia de Graauw in te schakelen.

Kennis en ervaring delen

Claudia vindt het belangrijk dat onderzoek toegankelijk is voor iedereen. Daarom heeft ze al op veel plekken studenten en professionals geleerd hoe ze hun onderzoek het beste kunnen aanpakken, waar ze op moeten letten en nog veel belangrijk ze enthousiast gemaakt over onderzoek. Haar passie voor onderzoek doen werkt aanstekelijk in haar colleges en cursussen over de verschillende aspecten van onderzoek doen. Om haar kennis en ervaring voor iedereen beschikbaar te maken is ze samen met haar collega Karien dit om aan het zetten in laagdrempelige digitale cursussen en e-books. Deze worden verkrijgbaar zowel in het Nederlands als in het Engels. Haar Nederlandstalig cursusaanbod is te vinden op www.academievooronderzoek.nl en haar Engelstalige aanbod op www.helpmewithmyresearch.com.


Het team van Claudia de Graauw

Claudia werkt samen met een team van onderzoekers en specialisten om de onderzoeken samen uit te voeren en haar kennis over onderzoek doen te delen. Een team met professionals met passie voor hun vak. 

CLAUDIA DE GRAAUW

Senior onderzoeker


Claudia de Graauw heeft nadat zij bij verschillende onderzoeksbureaus en interne onderzoeksteams heeft gewerkt, in 2010 haar eigen onderzoeksbureau opgericht. Met dit bureau richt ze zich met name op het meten van effecten. Ze helpt organisaties hun doelen te formuleren en inzichtelijk te maken of het beleid, de projecten die ze uitvoeren bijdragen aan het bereik van dit doel. Naast het meten van effecten geeft ze sinds enkele jaren in het doen van onderzoek aan professionals en studenten. Inmiddels wordt dit meer en meer gebundeld in de academie voor onderzoek in digitale lessen en e-books.

MARLY WIERCKX-RIJNDERS

Senior onderzoeker en data-analist


Marly is ervaren en gedreven kwantitatief marktonderzoeker en data-analist. Ze helpt en geeft advies bij kwantitatieve projecten. Marly is specialist op het gebied van marketing intelligence: het vertalen van (klant)informatie naar bruikbare bedrijfsmatige inzichten, op basis van data. Ze is ondernemend, klantgericht, accuraat en analytisch, maar ook doordacht, eerlijk, kwaliteitsgericht en praktisch.

SASKIA VON DER FUHR

Medior onderzoeker


Saskia is een zeer ervaren onderzoeker in allerlei sectoren. Zij wil als onderzoeker graag een steentje bijdragen in een vraag/probleem/opgave van een opdrachtgever. Haar sterke punten zijn analytisch, flexibel, daadkrachtig, empathisch, loyaal, rustig en hardwerkend. Kortom een gedreven, enthousiaste professional die onderzoeksgegevens (kwalitatief dan wel kwantitatief) goed kan vertalen in zinvolle conclusies en aanbevelingen. Saskia is communicatief vaardig en is het gewend om verschillende projecten naast elkaar te draaien en toch alle deadlines te halen. ‘Afspraak is afspraak’. Een tevreden opdrachtgever is het ultieme doel.

KARIEN VOERMANS

Medior onderzoeker


Karien haar nieuwsgierigheid bracht haar bij Claudia. Na haar studie Culturele Maatschappelijke Vorming is ze bij verschillende gezelschappen gaan werken. Daar heeft ze een flinke dosis ervaring opgedaan met het organiseren van complexe activiteiten. Een uitdaging neemt ze dan ook graag aan. Karien ondersteunt Claudia bij zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoeken.

HEBE ILLING

Data-analist en data-visualisator


Hebe is bedreven in business intelligence, data visualisatie en Excel. Met haar kennis en vaardigheden helpt ze bij kwantitatieve aspecten van de onderzoeken. Hebe is accuraat, ondernemend, communicatief vaardig, concreet en vindingrijk. Ze zorgt voor data-analyses, visualisaties in rapporten, maar ook voor factsheets om onderzoeksresultaten overzichtelijk en toegankelijk te maken.

WENDY RISSEEUW

Ondersteuning en data-visualisator


Wendy ondersteunt Claudia en haar onderzoekers praktisch bij verschillende onderzoeken. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de organisatie van groepsgesprekken, het maken van dashboards voor rapportages en het programmeren van vragenlijsten. Tevens helpt Wendy bij hetkwantitatieve analyses in excel. Ze maakt daarbij data visualisaties en dashboards. Wendy is flexibel, denkt graag mee in oplossingen en is nog steeds leergierig.

MARIEKE BEUMER

Tekstschrijver


Marieke leest al onze stukken mee, zodat de onderzoeken niet alleen inhoudelijk kloppen, maar ook prettig leesbaar zijn.