Add Content Block

Je hebt nu een overzicht van je onderzoek met de cheatsheet en hoe je kunt data verzamelen, maar hoe kom je bij de onderzoeksvragen voor jouw doel? Hoe ontwerp je een meetinstrument voor je dataverzameling? Hoe analyseer je de verzamelde onderzoeksdata? Hoe ga je rapporteren? Welke vorm kies je?

Er zijn dus nog heel wat stappen te zetten in je onderzoek. Terwijl de cheatsheet en de 15 methoden je verder op weg helpen, kan ik je nog verder brengen en je de kneepjes van het vak bijbrengen. Omdat je nu aan je onderzoek werkt en stappen aan het zetten bent, wil ik je een speciaal aanbod doen.

Ik heb mijn kennis en ervaring in een cursus omgezet en na deze enkele jaren live te hebben gegeven en verder te hebben verfijnd, heb ik hem gedigitaliseerd. In deze cursus komt het hele proces aan bod en krijg je met coaching begeleiding bij je onderzoek. We kijken samen naar jouw vraagstukken, zorgen samen voor goede onderzoeksvragen en ik help je met het vertalen van je vragen naar een meetinstrument. Je krijgt persoonlijk advies voor jouw problemen en ik beantwoord al je vragen over onderzoek. Indien nodig krijg je extra uitleg.

Daarnaast ben ik je spreekwoordelijke stok achter de deur om je onderzoek af te ronden. We kunnen hier een planning aan koppelen zodat je zeker op tijd klaar bent en je een kwalitatief goed onderzoek oplevert. En belangrijker: daarna kun je dit keer op keer herhalen.

In deze cursus zet ik het hele onderzoeksproces uiteen en help ik je stap voor stap. Hierdoor leer je onderzoek doen als een professional. Je weet voortaan waar je op moet letten en hoe je problemen op moet lossen. Je kent de aandachtspunten en weet hoe je het beste onderzoek kunt doen. Hierdoor kun je marktonderzoek doen voordat je een programma of product lanceert, je leert je doelgroep beter kennen, waardoor je programma’s een groter succes worden. Je kunt je programma’s evalueren waardoor je steeds betere programma’s maakt en je meer bereikt. Je doelen komen dichter bij. Doordat je betere programma’s kunt maken, wordt het ook makkelijker financiering te krijgen voor je projecten omdat je kunt meten en aantonen wat je daadwerkelijk bereik is en wat het effect hiervan is.

Wil je blijven professionaliseren? Wil je weten wat je bereikt en hoe je dat kunt verbeteren? Doe regelmatig een onderzoek. Verbeter je onderzoeksskills door de online cursus ‘Meer inzicht door zelf te meten’ te volgen.

 • 10 modules over zelf onderzoek doen, van doel tot advies.
 • Je leert te onderzoeken door het samen met mij te doen.
 • Al je vragen over onderzoek worden beantwoord in één-op-één coachingssessies.
 • We sparren over jouw vraagstukken.
 • Je leert meer over alle aspecten van onderzoek doen.
 • Zowel theorie als praktijk.
 • Je krijgt persoonlijk advies over de stappen in jouw onderzoek.
 • Je krijgt feedback op de stappen die je al gezet hebt en verbeterpunten aangereikt.
 • Je krijgt praktisch advies hoe je je onderzoek handig en verantwoord aanpakt.
 • Je wordt uitgedaagd om je te ontwikkelen en te groeien op het gebied van onderzoek en daarmee beter te worden in je werk.

Iris Daalder

Beleidsmedewerker bij NAPK

Ik heb meer inzichten gekregen over het opstellen van een onderzoeksvraagstuk en ik heb praktische tips & checklists gekregen om na te lopen tijdens het proces.Ik krijg nu echt zin om er mee aan de slag te gaan. Super bedankt!

Martine Verstraete

Specialist museumeducatie bij Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid

Claudia is goed in staat om enthousiasme en vakmanschap over te brengen voor droge materie. Ik kreeg echt zin in excelbestanden en dat terwijl ik dat al jaren probeer te ontwijken

Na deze cursus kun jij:

 • Zelf alle onderzoeksvragen beantwoorden
 • Leren van je projecten en programma door ze te evalueren.
 • Zelf effecten meten
 • Je doelgroep beter leren kennen
 • Je professionaliseren omdat je voortdurend leert van je eigen onderzoeken
 • Alle onderzoeksvraagstukken van je leidinggevende tackelen

Christine Gündisch

Online communicatie en marketing bij Museon


Ik heb deelgenomen aan Claudia’s cursus "meer inzicht door zelf te meten'. Claudia had een afwisselend, leerzaam en inspirerend programma samengesteld en de sfeer in de workshop was erg prettig. Claudia is niet alleen een professionele coach maar ook een fijn iemand om mee samen te werken. Ze luistert goed, is oplossingsgericht en heeft vooral ook de nodige portie humor!

Alexandra Mispelblom Beijer

Beleidsadviseur kwaliteit & toezicht bij de Politie

De cursus voldeed beslist aan mijn verwachtingen. Er was alle ruimte om aan de hand van een eigen casus de verschillende fases van een evaluatieonderzoek te bespreken en met onderdelen te oefenen. Claudia heeft een prettige, laagdrempelige manier van begeleiden waardoor een plezierige leer – en werksfeer ontstond. De besproken leerstof geeft in combinatie met het uitgereikte materiaal concrete handvatten om in de praktijk mee aan de slag te kunnen.

VIP Pakket 

Voor echte high achievers€ 5979,-

Incl. BTW

Nog 10 plaatsen beschikbaar!

 • Toegang online cursus
 • check
  20 Individuele coachingingssessies op afspraak
 • check
  Email toegang voor vragen
 • check
  Boek
 • check
  Kaartjes met methoden

Of betaal in 8 termijnen van € 727*
*Incl. BTW

Of betaal op rekening
Je krijgt een factuur.

Alleen toegang 

Doe het zelf

​€

979,-

Incl. BTW

 • Toegang online cursus
 • 20 Individuele coachingingssessies op afspraak
 • Email toegang voor vragen
 • Boek
 • Kaartjes met methoden

Of betaal in 8 termijnen van € 137*
*Incl. BTW

Of betaal op rekening
Je krijgt een factuur.

Het aantal cursisten dat ik persoonlijk kan begeleiden is beperkt, dus wacht niet te lang met het boeken van jouw professionaliseringstraject.

Ik kijk er naar uit om je te helpen met je onderzoek.

Liesbeth van Hees

Hoofd Educatie bij Science Centre Delft

Ik heb er erg veel van geleerd en weet nu veel beter hoe je het beste abstracte dingen meetbaar kan maken.


Anoniem

Beleidsadviseur bij de gemeente Rotterdam

“Ik heb bijzonder veel nuttige tips gehad die ik ongetwijfeld ga toepassen. De cursus was lekker praktisch. Ik ga bij mijn leidinggevende aangeven dat ik ‘onderzoek’ een interessant onderwerp vind om mij mee bezig te houden.

Hansjorg Ahrens

Projectleider educatieve ontwikkeling bij Naturalis

Ik begon eigenlijk op nul. Want wat wist ik nou helemaal van onderzoek doen? Ik liet me onderdompelen in de nieuwe wereld. Tijdens de cursus ''Meer inzicht door zelf te meten'' wist Claudia haar enthousiasme voor evaluatieonderzoek op mij over te brengen. Nu weet ik wat de belangrijkste kwalitatieve en kwantitatieve technieken zijn en welke goed bij mij passen. Claudia liet me nadenken over hoe ik het juiste kies en hoe ik dit toepasbaar kan maken voor mijn educatieve projecten bij Naturalis. De cursus was een prettige mix van theorie en praktijk. Claudia vertelt in gewone mensentaal en maakt het abstracte tastbaar met klinkende praktijkvoorbeelden.

Anoniem

Beleidsmedewerker bij de gemeente Rotterdam

Ik kan nu kritischer en meer beslagen ten ijs komen. Ik wilde graag een eenvoudig handvat. Dat heb ik nu met het bijgeleverde boekje. Leuke, inspirerende cursus!
Insert Content Template or Symbol
Select Columns Layout
Insert Content Template or Symbol